zondag 19 februari 2017

Wat met Vormselcatechese … in Februari?Onze Vormselgroepen waren ook deze maand weer allemaal van de partij.
Het eerste jaar Vormsel werkte rond talenten. Aan de hand van woordkaartjes werd dit woord in al zijn vormen ontleed. Wat is dat een talent? Is een karaktertrek en een talent hetzelfde? Wat is mijn talent? Hoe is mijn karakter? Welke beperkingen heb ik? Of denk ik te hebben. Hoe denken anderen daarover? Op een laken tekenden zij hun silhouet en na een stevige croque monsieur konden zij dat silhouet creatief gaan in- en aanvullen, zeg maar personaliseren.
En zoals dat gaat in het leven zullen zij dat beeld af en toe aanpassen. Dit silhouet gaat dan ook de vijf jaren mee in de bagage en zal op regelmatige basis weer opduiken.
De bijeenkomst werd afgesloten met een fijn ontmoetingsmoment tussen de groep en de ouders. Natuurlijk mocht ons parochiebiertje Be’Lev hier niet ontbreken.

Het tweede jaar Vormsel, Cascaderos, zette de namiddag in met een kort moment van aandacht voor de Week tegen pesten. Kies jij ook kleur tegen pesten? En hoe doe je dat?
Nadien mochten zijn de dames van Klimop ontvangen. Klimop is de parochiale werkgroep van echtgescheidenen en alleenstaanden. Om onze parochie vanbinnen en vanbuiten te leren kennen, willen zij ook aandacht besteden aan de minder gekende werkgroepen van onze parochie. Na een boeiend gesprek waarin ze mekaar een beetje beter leerden kennen was het tijd om de maag te versterken. Dat was immers nodig, want ze stonden voor een stevige opdracht. Zij willen namelijk een activiteit ineen steken voor de mensen van Klimop en zo de kloof tussen beide werkgroepen weer een beetje kleiner maken.

Het derde jaar Vormsel, Carpe Diem, was op weekend. Zij verbleven in Zevenkerken, bij Brugge, in de Sint Andriesabdij. Samen eten met de broeders, overnachten in de abdij, bidden met de broeders, samen een bijbeltekst lezen en hierover nadenken…  En heel veel stilte! Het zal ongetwijfeld een diepe indruk nalaten. Ook het bijbelhuis ontsnapte niet aan hun aandacht. Daar mochten zij met behulp van de interactieve tentoonstelling kennis maken met de wereld van de Bijbel. Heel boeiend was dat!

Misschien kreeg je de jongeren van het vierde jaar Vormsel, Crea Viva, ook wel aan de deur. Dit weekend hielden zij namelijk hun vooraf aangekondigde BILPOETSDOEKJESACTIE. De deur aan deur verkoop verliep zo voorspoedig dat ze nog 300 pakken wc-papier moesten bijhalen om de eerder geplaatste bestellingen te kunnen afwerken.
De opbrengst van deze actie gaat integraal naar Het Goteringenhof, de zorgboerderij van Anita en Dirk. Ze willen in de eerste plaats de aankoop van een speciaal uitgeruste kruiwagen mee mogelijk maken.

Het vijfde jaar Vormsel, Yantra, hield het rustig en ontving enkele gasten om in gesprek te gaan over geloof. Hoe beleef jij je geloof? Hoe kijk jij aan tegenover het instituut kerk? Wat betekent de parochie voor jou? Op welke manier heeft bidden een plaats in jouw leven? En ga zo maar door. Boeiend en af en toe confronterend om na te denken over deze vragen.
De opgedane ervaringen zullen achteraf worden verwerkt in hun Vormselviering. Stof tot nadenken dus!


Ook Tredici Arcobaleni was dit weekend in ons huis. Zij kwamen nog een keertje samen, twee jaar na hun Vormsel om bij te praten. Maar er werd ook stevig gewerkt! Zij verzorgen namelijk met hun groep de Paasviering. Iets om nu al naar uit te kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten